• Het boek 'Ik heb dementie'

Het boek 'Ik heb dementie'

Kern van dit boek vormen 50 brieven van ‘ervaren dementiepatiënten’ aan lotgenoten. Persoonlijke brieven waarin deze 50 personen aangeven wat hen helpt om de ziekte een plaats te geven in hun leven. Brieven met persoonlijke ervaringen en praktische tips. 'Ik heb dementie' is hierdoor het eerste boek dat door een groep mensen met dementie zelf geschreven is!


Uiteraard is het boek gericht op mensen met dementie zelf. Ook dat maakt het boek uniek. Er zijn vele boeken over dementie, maar dit is het eerste boek dat gericht is op de mens met dementie zelf. Maar uiteraard is het boek ook voor mantelzorgende familieleden en professionals interessant omdat het inzicht geeft in beleving, wensen en gevoelens van de mens met dementie.

Naast de brieven bevat het boek ook eigen bijdragen van de samenstellers Marcel Olde Rikkert en Ruud Dirkse. Zij schrijven ondermeer over nieuwe inzichten rond dementie en het belang van empowerment van de mens met dementie.

Het boek is uitgegeven bij ‘Sinds 1883 - uitgevers’, die rond andere onderwerpen al goede ervaringen heeft met de opzet van een boek rond persoonlijke brieven.

Ik heb dementie is via deze website te reserveren. U ontvangt het boek dan de volgende werkdag. Het boek kost € 19,50.